top of page
Buscar
  • Foto del escritorNúria Cañameras

Relacions de qualitat

Les persones necessitem les persones. Sembla una obvietat, però sovint ens n’oblidem i ens tanquem dins de la nostra bombolla, oblidant que sense relacions de qualitat és impossible ser feliç.

L’individualisme imperant fomenta l’aïllament, la competitivitat i la cerca de la felicitat a través dels objectes materials i digitals, i ens allunya del sentit de comunitat, de pertinença i de connexió amb els altres. I això ens deixa profundament insatisfets, perquè la necessitat d’afiliació, és a dir, de sentir que pertanyem a un grup, és tan bàsica com l’alimentació o tenir un lloc on dormir.


Per tant, us convido a rebel·lar-vos contra aquesta pressió que ens empeny cap a un estat antinatural, la soledat, i cultivar les relacions humanes, totes, des del repartidor que ens porta un paquet a casa fins a les persones que estimem més.


I com podem fer-ho? Aquí us deixo unes quantes característiques que comparteixen les persones que gaudeixen de relacions de qualitat. Segurament n’hi ha moltes més, però aquestes són bàsiques:


1) Són amables. Una bona salutació i un somriure poden canviar el dia d’algú.


2) Confien en elles mateixes i en els altres. La desconfiança (o la por) ens fa estar a la defensiva, en canvi la confiança ens permet acollir i ser acollits.


3) Saben escoltar (de debò). Les ganes autèntiques de saber què li passa a l’altra persona fan que parem atenció a quan ens parla, sense cap altra intenció que entendre-la.


4) Són assertives. Saben comunicar les seves necessitats i els seus desitjos sense perjudicar cap de les parts, respectant els propis límits i els dels altres.


5) Empatitzen amb l’alegria i el dolor. Tenen la capacitat de posar-se al lloc de l’altre, de veure el món amb els seus ulls, sense perdre la pròpia identitat. L’empatia és una habilitat que requereix un cultiu especial, però que és fonamental en les relacions d’ajuda.


6) Accepten els altres sense jutjar-los. Es relacionen lliures de prejudicis.


7) Tenen una actitud positiva. Són optimistes i viuen esperançats amb el futur.


8) Estimen la vida sense restriccions i saben encomanar aquest amor als altres.


I segur que se us n’acudeixen més.


Si voleu compartir més trets típics de persones que saben cuidar les seves relacions, estaré encantada de llegir-vos!


Núria





47 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Paraules en comú

Paraules Psicologia va néixer com a espai psicoterapèutic ja fa més de cinc anys, per acompanyar el malestar psicològic des d’una perspectiva humanista i existencial, allunyada del paradigma biologist

Sobre l'amor, la vida i la generositat

Acabo d'escoltar una entrevista al filòsof i teòleg Francesc Torralba. El seu fill de 26 anys va morir aquest estiu en un accident a la muntanya. Ell, en Francesc, hi era present. L'entrevista no té p

Somnis

bottom of page