top of page

COL·LABORACIÓ A L'OFICI DE VIURE

La dependència afectiva

El 19 de juny del 2023 vaig participar al programa "L'Ofici de viure" de Gaspar Hernàndez a Catalunya Ràdio, en un diàleg amb el professor Manel Villegas sobre la dependència afectiva, les relacions de parella i en definitiva, sobre la complexitat dels vincles. 

 

El programa pot escoltar-se aquí. Us convido a compartir impressions. És un tema molt ampli, que pot ressonar a moltes persones, i per tant, val la pena parlar-ne obertament i minimitzar el patiment de qui s'hi trobi immers. 

l'ofici de viure, dependència afectiva, núria gibert, manuel villegas
Captura de pantalla 2024-06-15 a les 19.43.51.png

CLUB DE LECTURA DE PENSAMENT CRÍTIC 
"Revolta't"

En col·laboració amb La Revolta, la Vanessa Andreu i jo mateixa ens vam engrescar el 2023 a inaugurar un club de lectura de llibres d'assaig amb trobades mensuals. Avui juny del 2024, un any després, el grup està consolidat i seguim amb ganes d'acollir a tothom qui hi vulgui participar. És un espai gratuït, on tothom hi és benvingut.

 

La idea va néixer de la necessitat de compartir lectures, reflexions i una mirada crica sobre el món que ens envolta. Un món cada vegada més individualista i que empeny a l'alienació a través de les pantalles, desafavorint les relacions de qualitat, aquelles que realment importen. 

Els llibres, la filosofia, la cultura i el pensament en companyia són els ingredients del nostre club de lectura, que segueix amb la flama ben encesa aquest 2024.

 

Les lectures del primer curs han estat aquestes:

 

-El arte de pensar de José Carlos Ruiz

-L'art d'estimar d'Erich Fromm

-L'home a la recerca de sentit de Viktor Frankl

-Elogio del riesgo d'Anne Dufourmantelle

-La era del vacío de Gilles Lipovetsky

-24/7 de Jonathan Crary

-Vulnerabilidad de Miquel Seguró

-La búsqueda de la felicidad de Victoria Camps

-¿Sufren las piedras? de Wolfram Eilenberger

-El dilema de l'amor de Lluís Calvo

-L'agonia de l'Eros de Byung-Chul Han

-El temps de la promesa de Marina Garcés

-Elogio de las sombras de Junichiro Tanizaki

-Siddharta de Hermann Hesse

Captura de pantalla 2024-06-15 a les 20.18.07.png

XERRADA SOBRE DEPENDÈNCIA
AFECTIV
A


Amb Manuel Villegas a la BD6

Dependència afectiva
Manuel Villegas, Núria Gibert

 

El 23 de març del 2023 va tenir lloc a la BD6 de Terrassa una xerrada sobre "Dependència afectiva" a càrrec de Manel Villegas. La gran assistencia a l'acte mostra el creixent interès que desperta la psicologia i les relacions humanes en general.

Comprendre la naturalesa i els plecs de l'ànima humana ajuda a desempellegar-nos d'actituds i conductes que ens fan més mal que bé, i que només podem canviar si en prenem consciència. 

Aquesta xerrada va ser una iniciativa sorgida del Taller d'Autoconeixement a través de l'Escriptura que condueixo al Grup de Dones d'Egara on tractem temes com la dependència, la parella, l'autonomia, les emocions, etc.

 

En aquesta ocasió vam voler sortir del taller i compartir la generositat del professor Villegas en un acte obert a tothom. La seva saviesa, coneixement i experiència són immesurables, i escoltar-lo ens va ajudar a comprendre una mica més com som, què fem i per què ho fem. 

Esperem poder seguir fent actes com aquest per apropar la psicologia a tothom qui s'hi interessi. 

Manuel Villegas, Ana Martínez, Núria Gibert

COL·LABORACIÓ A L'OFICI DE VIURE
Autoconeixement a través de l'escriptura

L'Ofici de Viure, Autoconeixement, Escriptura

El passat 11 de juny del 2022, el programa de Catalunya Ràdio, "L'Ofici de viure" va girar entorn de l'autoconeixement a través de l'escriptura. En vam parlar amb el doctor Gonzao Santellan acompanyats de Gaspar Hernández, director del programa.

El podeu escoltar aquí. Parlem sobre l'escriptura com a mitjà per comprendre'ns més bé, i en definitiva, del poder transformador d'escriure i del lleguatge com a constructor de realitats. 

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE:
Diàlegs d'ultratomba de
Manuel Villegas

Dimarts 5 d'abril del 2022 vaig tenir l'ocasió de participar a la presentació del llibre "Diàlegs d'ultratomba. Psicoteràpia amb divuit personatges de la historia" a la llibreria Ona de Barcelona. El doctor Manuel Villegas és una de les veus més autoritzades en psicologia que tenim al nostre país i els seus manuals de psicoteràpia són de lectura obligatòria en gairebe totes les facultats de Psicologia. En aquest últim llibre ha sintetitzat gran part del seu pensament d'una manera assequible al gran públic, un regal que val la pena obrir i assaborir. 

Resum:

L'anorèxia, el procés de dol, l'assetjament psicològic, el maltractament, el sadisme, la dependència afectiva, la depressió, els trastorns d'ansietat, són problemes que omplen les consultes dels psicoterapeutes. En aquest assaig, Manuel Villegas ens ofereix la possibilitat d'entendre'ls a través de la vida d'una sèrie de personatges que formen part del nostre imaginari col·lectiu.

Calígula, Ciceró, Abelard i Heloïsa, Marilyn Monroe, Maria Callas, Mercè Rodoreda, Simone de Beauvoir o Viktor Frankl són alguns dels divuit protagonistes que passaran pel divan.

 

Amb un estil innovador i juganer, l'autor imagina les trobades de tots ells amb un terapeuta per buscar explicacions a experiències que els van acompanyar tota la vida. Experiències universals, analitzades amb el màxim rigor i alhora amb un estil amè, que poden interpel·lar tant el lector especialista com el llec. I que representen, al mateix temps, un passeig agradable per la història.

Targetó presentació Villegas, Manuel, Barcelona,
Manuel Villegas, Núria Gibert
Núria Gibert, Ona, Manuel Villegas
Manuel Villegas
Núria Gibert

SER DONA EN UN MÓN D'HOMES

El dijous 16 de maig del 2019 vam presentar la xerrada "Ser dona en un món d'homes" a l'Associació de Dones del Barri d'Egara de Terrassa davant d'una trentena d'assistents, molt interessades en assumptes d'empoderament de la dona.

 

El debat amb el públic va ser molt present i molt enriquidor, i principalment vam tractar:

  • El concepte d'identitat i la importància de les relacions en el seu procés de construcció.

  • La influència de l'entorn més proper de la persona però també del seu context sociocultural.

  • El moviment feminista i les fites assolides fins avui.

  • El camí que encara queda per recórrer (violència de gènere, estereotips, dificultats en l'àmbit laboral, accés a les esferes de poder, etc.)

  • La realitat d'una dona enginyera treballant exclusivament amb homes.

  • Eines per a l'autoconeixement com a eina per a l'empoderament.

Esperem poder repetir aviat experiències tan gratificants com aquesta!

Gràcies a totes i a tots!

Xerrada Ser Dona
Núria Gibert, xerrada, Grup dones egara
Grup Dones Egara
bottom of page