PRESENTACIÓ DEL LLIBRE:
Diàlegs d'ultratomba de
Manuel Villegas

Dimarts 5 d'abril del 2022 vaig tenir l'enorme plaer de participar a la presentació del llibre "Diàlegs d'ultratomba. Psicoteràpia amb divuit personatges de la historia" a la llibreria Ona de Barcelona. El doctor Manuel Villegas és una de les veus més autoritzades en psicologia que tenim al nostre país i els seus manuals de psicoteràpia són de lectura obligatòria en gairebe totes les facultats de Psicologia. En aquest últim llibre ha sintetitzat gran part del seu pensament d'una manera assequible al gran públic, un regal que val la pena obrir i assaborir. 

Aquest és el text que apareix a la contraportada:

L'anorèxia, el procés de dol, l'assetjament psicològic, el maltractament, el sadisme, la dependència afectiva, la depressió, els trastorns d'ansietat, són problemes que omplen les consultes dels psicoterapeutes. En aquest assaig, Manuel Villegas ens ofereix la possibilitat d'entendre'ls a través de la vida d'una sèrie de personatges que formen part del nostre imaginari col·lectiu.

Calígula, Ciceró, Abelard i Heloïsa, Marilyn Monroe, Maria Callas, Mercè Rodoreda, Simone de Beauvoir o Viktor Frankl són alguns dels divuit protagonistes que passaran pel divan.

 

Amb un estil innovador i juganer, l'autor imagina les trobades de tots ells amb un terapeuta per buscar explicacions a experiències que els van acompanyar tota la vida. Experiències universals, analitzades amb el màxim rigor i alhora amb un estil amè, que poden interpel·lar tant el lector especialista com el llec. I que representen, al mateix temps, un passeig agradable per la història.

Targetó presentació Villegas, Manuel, Barcelona, Ona (1).jpg
IMG_20220405_192021.jpg
IMG_20220405_191532_1.jpg
IMG_20220405_191133.jpg
IMG_20220405_191525.jpg

SER DONA EN UN MÓN D'HOMES

El dijous 16 de maig del 2019 vam presentar la xerrada "Ser dona en un món d'homes" a l'Associació de Dones del Barri d'Egara de Terrassa davant d'una trentena d'assistents, molt interessades en assumptes d'empoderament de la dona.

 

El debat amb el públic va ser molt present i molt enriquidor, i principalment vam tractar:

  • El concepte d'identitat i la importància de les relacions en el seu procés de construcció.

  • La influència de l'entorn més proper de la persona però també del seu context sociocultural.

  • El moviment feminista i les fites assolides fins avui.

  • El camí que encara queda per recórrer (violència de gènere, estereotips, dificultats en l'àmbit laboral, accés a les esferes de poder, etc.)

  • La realitat d'una dona enginyera treballant exclusivament amb homes.

  • Eines per a l'autoconeixement com a eina per a l'empoderament.

Esperem poder repetir aviat experiències tan gratificants com aquesta!

Gràcies a totes i a tots!

Ser dona.jpeg
Ser dona xerrada1.jpeg
Ser dona xerrada2.jpeg