top of page

XERRADA SOBRE DEPENDÈNCIA
AFECTIV
A


Amb Manuel Villegas a la BD6

Dependència afectiva
Manuel Villegas, Núria Gibert

 

El 23 de març passat va tenir lloc a la BD6 de Terrassa una xerrada sobre "Dependència afectiva" a càrrec de Manel Villegas. La gran assistencia a l'acte mostra el creixent interès que desperta la psicologia i les relacions humanes en general.

Comprendre la naturalesa i els plecs de l'ànima humana ajuda a desempellegar-nos d'actituds i conductes que ens fan més mal que bé, i que només podem canviar si en prenem consciència. 

Aquesta xerrada va ser una iniciativa sorgida del Taller d'Autoconeixement a través de l'Escriptura que condueixo al Grup de Dones d'Egara on tractem temes com la dependència, la parella, l'autonomia, les emocions, etc.

 

En aquesta ocasió vam voler sortir del taller i compartir la generositat del professor Villegas en un acte obert a tothom. La seva saviesa, coneixement i experiència són immesurables, i escoltar-lo ens va ajudar a comprendre una mica més com som, què fem i per què ho fem. 

Esperem poder seguir fent actes com aquest per apropar la psicologia a tothom qui s'hi interessi. 

Manuel Villegas, Ana Martínez, Núria Gibert

COL·LABORACIÓ A "L'OFICI DE VIURE"
Autoconeixement a través de l'escriptura

L'Ofici de Viure, Autoconeixement, Escriptura

El passat 11 de juny, el programa de Catalunya Ràdio, "L'Ofici de viure" va girar entorn de l'autoconeixement a través de l'escriptura. En vam parlar amb el doctor Gonzao Santellan acompanyats de Gaspar Hernández, director del programa.

El podeu escoltar aquí. Parlem sobre l'escriptura com a mitjà per comprendre'ns més bé, i en definitiva, del poder transformador d'escriure i del lleguatge com a constructor de realitats. 

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE:
Diàlegs d'ultratomba de
Manuel Villegas

Dimarts 5 d'abril del 2022 vaig tenir l'ocasió de participar a la presentació del llibre "Diàlegs d'ultratomba. Psicoteràpia amb divuit personatges de la historia" a la llibreria Ona de Barcelona. El doctor Manuel Villegas és una de les veus més autoritzades en psicologia que tenim al nostre país i els seus manuals de psicoteràpia són de lectura obligatòria en gairebe totes les facultats de Psicologia. En aquest últim llibre ha sintetitzat gran part del seu pensament d'una manera assequible al gran públic, un regal que val la pena obrir i assaborir. 

Resum:

L'anorèxia, el procés de dol, l'assetjament psicològic, el maltractament, el sadisme, la dependència afectiva, la depressió, els trastorns d'ansietat, són problemes que omplen les consultes dels psicoterapeutes. En aquest assaig, Manuel Villegas ens ofereix la possibilitat d'entendre'ls a través de la vida d'una sèrie de personatges que formen part del nostre imaginari col·lectiu.

Calígula, Ciceró, Abelard i Heloïsa, Marilyn Monroe, Maria Callas, Mercè Rodoreda, Simone de Beauvoir o Viktor Frankl són alguns dels divuit protagonistes que passaran pel divan.

 

Amb un estil innovador i juganer, l'autor imagina les trobades de tots ells amb un terapeuta per buscar explicacions a experiències que els van acompanyar tota la vida. Experiències universals, analitzades amb el màxim rigor i alhora amb un estil amè, que poden interpel·lar tant el lector especialista com el llec. I que representen, al mateix temps, un passeig agradable per la història.

Targetó presentació Villegas, Manuel, Barcelona,
Manuel Villegas, Núria Gibert
Núria Gibert, Ona, Manuel Villegas
Manuel Villegas
Núria Gibert

SER DONA EN UN MÓN D'HOMES

El dijous 16 de maig del 2019 vam presentar la xerrada "Ser dona en un món d'homes" a l'Associació de Dones del Barri d'Egara de Terrassa davant d'una trentena d'assistents, molt interessades en assumptes d'empoderament de la dona.

 

El debat amb el públic va ser molt present i molt enriquidor, i principalment vam tractar:

  • El concepte d'identitat i la importància de les relacions en el seu procés de construcció.

  • La influència de l'entorn més proper de la persona però també del seu context sociocultural.

  • El moviment feminista i les fites assolides fins avui.

  • El camí que encara queda per recórrer (violència de gènere, estereotips, dificultats en l'àmbit laboral, accés a les esferes de poder, etc.)

  • La realitat d'una dona enginyera treballant exclusivament amb homes.

  • Eines per a l'autoconeixement com a eina per a l'empoderament.

Esperem poder repetir aviat experiències tan gratificants com aquesta!

Gràcies a totes i a tots!

Xerrada Ser Dona
Núria Gibert, xerrada, Grup dones egara
Grup Dones Egara
bottom of page