top of page
Buscar
  • Foto del escritorNúria Cañameras

L'única mala decisió és la indecisió

Actualizado: 10 feb 2020

«I si m’equivoco?» Les persones tenim molta por de prendre males decisions. Ens horroritza «perdre» temps, diners o energia fent coses equivocades. Però en realitat, l’única mala decisió sol ser la indecisió... seguida de la inacció.

Si actues des del respecte a tu i als altres, les equivocacions no existeixen. I un cop presa la decisió, encara-la amb alegria i obertura de mires, perquè en qualsevol acció que emprenguis hi aprendràs alguna cosa i hi guanyaràs experiència.

En canvi, mantenir-te en la indecisió significa no fer res. I sense acció et quedes sense experiència. No connectes amb l’entorn. Et quedes sense informació per poder evolucionar, per poder créixer. No hi ha progrés. Tan sols grisor.

Per tant, tira endavant, deixa estar les cabòries i actua! Decideix, i enfronta’t al món amb ganes, presència i obertura, perquè dubtant, segur que perdràs.

I et deixo amb 5 trucs que potser et faran servei quan hagis de prendre una decisió:

1) Oblida’t de la por. Si realment aquesta por a les conseqüències fos raonable, no estaries pas dubtant. Senzillament no et plantejaries cap canvi.

2) Sintonitza amb les teves emocions. Pensar massa només crea més ansietat i indecisió. Deixa’t endur per la intuïció de tant en tant!

3) Practica prenent decisions banals. Pren petites decisions ràpidament cada dia, sense rumiar. Què dinaré? Quin camí agafaré? Quina roba em posaré? No hi dediquis temps, fes-ho!

4) Pregunta’t: «d’aquí a 10 anys me’n recordaré, d’això?» Si és que no, la decisió és fàcil. Però fins i tot les grans decisions, un cop preses, solen ser reversibles.

5) Confia, tot anirà bé. I si hi ha algun entrebanc, ja t’aixecaràs, perquè ja has après a fer-ho. Tota l’experiència que has guanyat amb decisions anteriors és al teu servei per ajudar-te ara a tirar endavant.

40 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Paraules en comú

Paraules Psicologia va néixer com a espai psicoterapèutic ja fa més de cinc anys, per acompanyar el malestar psicològic des d’una perspectiva humanista i existencial, allunyada del paradigma biologist

Sobre l'amor, la vida i la generositat

Acabo d'escoltar una entrevista al filòsof i teòleg Francesc Torralba. El seu fill de 26 anys va morir aquest estiu en un accident a la muntanya. Ell, en Francesc, hi era present. L'entrevista no té p

Somnis

bottom of page