top of page
Buscar
Foto del escritorNúria Cañameras

Estimar-se


Què vol dir estimar? Podríem dir que té a veure amb valorar, respectar, ajudar, animar, comprendre, tractar bé, voler el bé... Segur que podem trobar molts altres verbs que descriguin el que significa estimar.


Si a estimar hi afegim el pronom reflexiu, descobrim què significa estimar-se a si mateix. Vol dir conjugar tots els verbs anteriors reflexivament.


Valorar-se, respectar-se, ajudar-se, animar-se, comprendre's, tractar-se bé, voler-se el bé.


I aprofitant el joc lingüístic que permet aquest adverbi, "reflexivament", estimar-se implica sobretot ser reflexiu. Flexionar-se mirant endins i des d'aquesta mirada, compassiva, benevolent i amorosa, estimar-me.


Així és com s'articula l'autoestima. Amb tots aquests ingredients:


  1. Saber què significa estimar i tots els verbs que se'n deriven.

  2. Girar la meva mirada cap a mi.

  3. Conjugar tots els verbs d'estimar de manera reflexiva.


Poder-me ocupar de mi em fa responsable de la meva vida, de les meves emocions i pensaments i de les meves relacions. I em puc relacionar amb l'altre de manera autèntica, sense fingir, sense amagar-me, i buscar o donar consol, ajuda, perdó, companyia... el que calgui, sentint-me segura i a gust en la meva pell.


Estimar els altres plens d'amor propi és garantia de salut mental i de relacions sanes. Val la pena reflexionar-hi. Estimo des de la plenitud, amb l'amor que ve de dins, o des de la buidor, buscant-lo fora?

30 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Comments


bottom of page