top of page
Buscar
  • Foto del escritorNúria Cañameras

Ara que tenim temps per pensar...

Gestionar la por, l’avorriment i la incertesa en les nostres vides ara no és fàcil. Ens trobem en un moment en què la reflexió sobre un mateix pot sorgir amb més intensitat que quan ens veiem immersos en la rutina i la hiperactivitat del dia a dia. I una de les preguntes que ens pot sorgir és: quin sentit té tot plegat? Quin sentit té la meva vida? I quin propòsit té?


Sovint associem el concepte «sentit de la vida» amb la religió o l’espiritualitat. Però resulta que qui va introduir aquest concepte en l’àmbit de la psicologia va ser Victor Frankl, amb el seu llibre "L’home a la recerca del sentit", un psiquiatre austríac que va sobreviure a un camp de concentració nazi durant la Segona Guerra Mundial. Frankl es va adonar que les persones que trobaven sentit a la seva vida i tenien un propòsit per seguir endavant eren més resistents a les adversitats més extremes.


«A un home li poden prendre tot excepte una cosa: l’última de les llibertats humanes, la llibertat d’escollir l’actitud amb que afronta les seves circumstàncies» V. Frankl


En aquests dies, en què el temps ens sobra i ens podem qüestionar moltes coses, és una bona idea valorar quin és el sentit i el propòsit de les nostres vides. I per fer-ho, tenim algunes grans preguntes que podem intentar respondre:


1️. Per què estic viu?

2️. Qui depèn de mi, i per què?

3️. De qui depenc jo, i per què?

4️. Com ajudo la gent del meu voltant i del món?

5️. Com em cuido?

6️. Què m’apassiona?

7️. Quines activitats m’agrada fer?Segurament costen de contestar i potser per a algunes no tenim resposta encara. Però el sol fet de reflexionar-hi i finalment trobar el sentit de la nostra vida determinarà la força amb què afrontem les dificultats que ens puguin venir. Viure una vida amb sentit significa tenir el motor encès per tirar sempre endavant amb fortalesa i determinació. I això ara mateix ho necessitem com l’aire que respirem.

11 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Comentarios


bottom of page